Nechceme, aby se stal ze zdravotnictví předmět kšeftu, ale aby měli lidé dostupnou zdravotní péči, řekl na Barrandově Vojtěch Filip

7. 10. 2019

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip byl hostem Duelu na TV Barrandov. S jeho generálním ředitelem Jaroslavem Soukupem debatoval o krizi levicových stran, ve zdravotnictví, o nadcházejících volbách či o úmrtí Karla Gotta.

"Politické kyvadlo se vychyluje a je těžké to změnit. Je zřejmé, že voliči přecházejí k tomu, kdo jim dá vizi do budoucna. My jsme to neuměli tak dobře vysvětlit jako oni. Lidé uvěřili Babišovi, že to zvládne lépe než Bohuslav Sobotka nebo my. Svezli jsme se na tom, že stejný název neznamená stejný obsah. Možnost návratu KSČM po této krizi stále existuje. KSČM mnohem pozitivnější historii než jiné polistopadové strany. V dubnu budeme schvalovat nový program a řekli jsme si, že je potřeba podpořit bytovou výstavbu, protože ceny nájmů neustále rostou. Bytovou výstavbu by měly organizovat obce a družstva. Nechceme, aby se stal ze zdravotnictví předmět kšeftu, ale aby měli lidé dostupnou zdravotní péči," řekl Filip.

V závěru pořadu došlo i na otázku kolem pohřbu Karla Gotta. "Vždy jsem inklinoval k rockové hudbě, ale respektoval jsem Karla Gotta. On byl opravdový profesionál, svým uměním vyjadřoval lidskost a přibližoval se lidem. Byl to člověk, který nás ale reprezentoval po celém světě. Rozhodně souhlasím s pohřbem za účasti státu, pokud s tím bude souhlasit také rodina, bez toho to samozřejmě nejde. Lidé, kteří ho nyní kritizují nic nedokázali" řekl.

Více na https://www.barrandov.tv/rubriky/zpravy/domaci/filip-v-duelu-jaromira-so...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Barrandov TV