Konečná na PL: Jediná KSČM dokázala zabezpečit, že se naše frakce dvojí kvalitě postavila, že jí záleží na důstojnosti českých občanů a umí za jejich zájmy bojovat.

22. 4. 2019

"Jediná KSČM dokázala zabezpečit, že se naše frakce dvojí kvalitě postavila, že jí záleží na důstojnosti českých občanů a umí za jejich zájmy bojovat. Pro mě osobně je již naprosto nepřijatelné akceptovat současný stav dvojí kvality. Byli jsme trpěliví, hráli jsme podle pravidel, a stejně máme kudlu v zádech. Naše trpělivost praskla a jdeme do toho naplno. Ať ostatní strany ukážou, jestli si z tématu nedělaly jen lacinou PR, anebo zda skutečně chtějí dát stopku šuntům v našich obchodech! To, že se výrobci a někteří politici kvůli dvoji kvalitě potravin ohánějí tím, že každý zákazník má jinou chuť a jiné zvyky, považuji za naprosto neuvěřitelné žvásty, za kterými není nic jiného než snaha o legitimizaci dvojí kvality. Výrobci chtějí nízké náklady a vysoké zisky a kecy o různých zvycích zákazníků to mají pouze přikrýt, a ještě nám dát dojem, že nám prodávají horší kvalitu, aby nám udělali radost. To vnímám jako argumentační ubohost a urážku českého spotřebitele. Pokud někdo ohledně nově schválené směrnice o ochraně spotřebitele vyhrál, tak jsou to obchodní řetězce a korporace," říká mj. v rozhovoru pro Parlamentní listy současná europoslankyně za KSČM a také vedoucí kandidátka do Evropského parlamentu pro květnové volby.

Více čtěte na https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kecy-o-ruznych-zvycich-z...

Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: